Annonse
Annonse
Annons
Annonse
Rasmus Benestad
Innlegg: 78
Kommentarer: 172

Utydelig klimabudskap?

- 1115 visninger Innlegg

Da jeg leste André Rohde Garders innlegg 'Tid for klimaoppvask' (01.02) på NyeMeninger.no, tenkte jeg at jeg kanskje ikke har uttrykt meg helt klart.

I sitt leserinnlegg berører Garder to ulike forhorhold som ikke helt henger sammen. Det ene er min kommentar rundt ideen om at varme somre gir mer snø i oktober, som igjen skal kunne skape kalde vintre. For meg er dette fremdeles kun en spekulasjon, som har noe støtte i observasjonene, men denne er ennå ikke overveldende. Derfor velger jeg å ha litt is i magen, og inntar fremdeles en litt kjølig skeptisk holdning til denne ideen. Men tiden vil vise.

Når Garder hevder at global oppvarming skal bety global nedkjøling [sic!], at blir situasjonen veldig merkelig. Jeg vet ikke om det er mitt budskap som har vært utydelig. I et perspektiv som jeg nylig skrev for Environment Research Letters (Environ. Res. Lett. 7 (2012) 011002., ERL/416583/PSP) – riktignok på engelsk – utdyper jeg poenget med at den globale middeltemperaturen fortsatt stiger. Dette synet fremkommer også i et leserbrev i the Wall Street Journal (1. Februar), hvor jeg var en av bidragsyterne.

Helt ferske analyser (CRUTEM4) fra Climate Research Unit i Storbritania viser også at de tidligere dataene som er blitt brukt til å argumentere om en utflating må justeres for å fange opp den kraftige oppvarmingen i Arktis de siste årene. Det finnes også en rekke uavhengige klimaindikatorer som viser samme bilde: en global oppvarming.

Mer bagrunn om dette kan også finnes på Real Climate 'Mind the Gap' og diskusjon om trender. Nettstedet SkepticalScience har også noen gode oppklarninger rundt de misforståelsene som preger Garders innlegg.

Rasmus Benestad
Innlegg: 78
Kommentarer: 172

Lenker

Kommentar #1

De to første lenkene burde være:

Tid for klimaoppvask!

og

Gir varme somre kalde vintre?
Del dette innlegget: