Annonse
Annonse
Annons
Annonse
Marius Sørvik
Innlegg: 7
Kommentarer: 1

Kampen om Groruddalen

- 12304 visninger Innlegg

NRK-serien "Dalen vår" er sannsynligvis den mest virkelighetsfjerne serien jeg noensinne har sett.

Den populære frasen Kampen om Groruddalen er egentlig kampen om hegemoniet i integreringsdebatten. Jeg, som veldig mange andre, er fullstendig klar over at landet har blitt et offer for fremmedspråklig kultureksport. Ikke at det utelukkende skal forbindes med noe negativt, men hvorfor skal vi bli blindet av makten, og ikke få vist fram statistiske fakta i beste sendetid, på statskanalen?

Den nye NRK-serien «Dalen vår» tar opp alt annen enn den mørke siden, problemene, gjengkulturen og rasismen. Det er sannsynligvis den mest virkelighetsfjerne serien som er vist på norsk TV.

Jeg ble selv intervjuet i forarbeidet til serien. Jeg forklarte tydelig mine meninger, hva jeg stod for, hvorfor jeg opplever Groruddalen som noe annet enn euforia, og hva politikerne gjør galt. Jeg ble dratt inn to ganger til intervju, og endte opp med telefonen «dine synspunkter passer ikke inn i regikonseptet vårt». For det første; et regikonsept på en dokumentarserie er som å si at; Vi lager en halvmockumentary med en story outline-manus per episode, slik at vi har full kontroll på hva som blir sagt og hvordan Groruddalen fremstilles.

Ikke ble jeg lei meg. Det siste jeg ville var å medvirke i en serie hvor etnisk-norske gutter skulle neglisjeres. Men jeg vil gjerne vite hva slags synspunkter vi har, som tydeligvis ikke må frem? Og hvorfor er serien strukturert etter kjønnsperspektiv, hvor kvinner er gjennomgående mer progressive og positive til Groruddalen?

Jeg forventer ikke å få svar. Relativismen er som kjent bygget på den kognitive læren om at alt vil bli bedre så lenge vi klarer å reversere fordommene våre. Det er helt sikkert jeg som tar feil. Jeg har bare bodd her i 19 år.

Ikke misforstå; Jeg er skjønner at NRK er ute etter en nøytral og lite krenkende profil med en mer nyansert kultur. Men det innlysende spørsmålet er likevel; Når skal det norske folk få fakta på bordet, og når skal vi få se statistikken på at Groruddalen faktisk ikke er Norges beste bydel?

Det var ikke mye jeg orket å se av serien, som fortsatt ruller over skjermene, men etter å ha sett første episode, kan jeg gjøre en kjapp oppsummering. Det handler om ei etnisk-norsk, kvinnelig journalist, som ikke får skrytt Groruddalen nok opp i skyene. Det handler om en tenåring med utenlandsk opprinnelse. Det handler om en politimann med utenlandsk opprinnelse, som forteller om sitt nye, fantastiske liv i Groruddalen. Og sist, men ikke minst, handler det om et eldre, norsk ektepar, som lever på utkanten og ikke ser mye til livet. En salig blanding av utelukkende positive folk, altså! Her har NRK klart å finne frem til sannsynligvis de eneste folkene som ikke har et eneste negativt ord å si om Groruddalen! Det er søren meg imponerende. Det er nesten så jeg tenker å begynne med det selv, neste gang jeg holder audition for en film; Kun finne skuespillere med ett uttrykk i ansiktet.

Jeg trenger bare å trekke opp gardinene i leiligheten, eller på kontoret mitt, som også er i Groruddalen, før jeg ser virkeligheten i widescreen.

Jeg har prøvd å filme en spillefilm her, og produksjonen har gått i underskudd fordi vi har blitt frastjålet lysutstyr. Jeg har vært fotballtrener for to breddelag i Vestli IL som har blitt lagt ned grunnet manglende støtte fra foreldre. Jeg har gått på en ungdomsskole med daglig redsel for å bli banket og ranet. Jeg har sett eldre mennesker blitt sjikanert og frastjålet rullatorer. Jeg har sett utallige knuste vinduer på butikker og leiligheter. Og jeg har sett NRK-serien «Dalen vår».

Når skal vi få se dynamikken i at forskjellige kulturer møtes? Når skal vi få se en virkelighetsnær dokumentasjon på hva som er i ferd med å skje? Når skal det ikke lenger være en ukultur å snakke negativt om Groruddalen?

Så lenge vi ikke blindes av ren svada, så kan jeg ikke se at fakta kan gjøre annet enn å berike oss.

Kjell-Arne Slettum
Innlegg: 20
Kommentarer: 473

Kongen av Groruddalen!

Kommentar #1

Kjempebra Marius at det finnes modige og oppegående mennesker som sparker Makta i skinnleggen.Jeg har selv i utallige innlegg prøvd å få frem historien om selve Kongen i Groruddalen tideligere miljøvernminister Torbjørn Berntsen,som var en ihuga tilhenger av det multikulturelle på 80tallet,ble litt mere skeptisk på 90 tallet.Det kan kanskje skyldes at en partikollega ble voldtatt på dagtid i sin egen hage,av våre nye landsmenn?Ikke vet jeg men nå har Kongen "Flyktet"fra Groruddalen,men Gud nåde den FRper som kritiserte Asylinnvasjonen tideligere.Hvis samfunnet bare skal bestå av venstreekstreme spyttslikkere,som henger i skjørtekantene på laken kledte Imamer og sikle etter gode Koran sitater så blir dette et tragiskt samfunn allerede i min tid,men jeg er så heldig å ha barn og jeg ønsker dem noe annet.Vi har alle sett hvordan den venstrekstreme pressen har lykkes i å legge lokk på problemene,og skjønnmale det multikulturelle eksprimentet,Nå virker det som om ledelsen i Regjeringen etterhvert har skjønt alvoret "Men det er for sent å snyte seg når nesa er borte"Og det det var med en viss skadefryd,jeg var vitne til at Oslo AP fikk overvekt av fjernkulturelle,det så ut til at de etnisk Norske trengte både lykkepiller og valium.Og dette er bare starten på tragedien,det har allerede kommet krav om særstyre med Sharialover i noen bydeler.Og jeg kan love det blir neppe bedre,når er nok nok,det er det allerede for Berntsen,når blir dere andre fornøyd?

Sveinung Holien
Innlegg: 9
Kommentarer: 521

Takk for et flott innlegg

Kommentar #2
Marius Sørvik – gå til den siterte teksten.
NRK-serien

Når nordmenn flykter fra Groruddalen i hopetall, fra områder som opprinnelig var 100 prosent hvite, så er det jo åpenbart at miljøet der ikke er helt tipp topp. Det burde være en kjent sak at kriminalitet og dårlig oppførsel florerer i innvandrermiljøene, men norske politikere og norske massemedier ønsker imidlertid ikke et kritisk fokus på masseinnvandringens negative konsekvenser. Hvorfor? Noen har åpenbart en agenda her, men hvem og hva?

Hvem er det som ønsker å gjøre nordmenn til en minoritet i eget land?

Som utdannet journalist finner jeg det journalistisk uforståelig at ingen norske massemedier fokuserer mer på hverdagshistoriene fra Groruddalen og de innvandrertette områdene i Oslo. Her finnes det massevis av godt tabloid- og featurestoff som ikke handler om realitykjendiser.

Kjell-Arne Slettum
Innlegg: 20
Kommentarer: 473

Norges svøpe!

Kommentar #3

Nei det er ikke lett å bli klok på motivene til Politikerne som styrer,de skifter fra debatt til debatt.Men for noen så skal det liksom være retten til Asyl som skal være utslags givende.Etter hvert så vet vel de fleste av oss,som kan lese og skrive at 99% av Asylokkupantene(For ikke å ta for hardt i)kommer hit og klarer å klore seg fast på falske premisser.Vi så det senest i saken fra Hamar,der en AP topp angivelig har svindlet til seg bilett til Gratisland,ved å hevde at han kom fra Somalia.(Nå burde nå heller være at kom du fra Somalia så fikk man automatiskt avslag)Men nå bør man si Sorry Mack,dette er en parodi og en ødeleggelse av Norge,så Asyl moroa den opphører.Jeg vet at det var gode og velmenende grunner til at dette ble startet,men nå er nok NOK.Den kanskje eneste asylsøkeren som gjorde,slik som reglene tilsier og søkte fra oppholdslandet,nemlig Mordekai Vanunu,som"Avslørte" Israels Atomvåpen program,han fikk avslag,så jeg tror hva jeg vil om den såkalte humanismen.Men det er kanskje ikke så rart,Norge under et AP regime,var jo levrandører av tungtvann til Israel,(etter ordrer fra USA),så det var vel best å bare"Glemme"Vanunu og Israelske Atomvåpen,vi er jo en Fredsnasjon,som bomber snart hvorsomhelst bare vi for ordre.

André Rohde Garder
Innlegg: 92
Kommentarer: 2378

Marius Sørvik vs. NRK

Kommentar #4

Ren utklassing dette Marius Sørvik, takk for et enkelt og godt innlegg rett fra en ærlig lever. Ellers vil jeg oppfordre alle til å sende sine lisenspenger til Nord-Korea i år, for der produseres det langt bedre propaganda.

Kjell-Arne Slettum
Innlegg: 20
Kommentarer: 473

#Bra# knappen

Kommentar #5

Bra knappen har ennå ikke kommet for kommentarer så her ern til Garder,"Bra"for sammenligningen,med Nord Korea der driver de også med positiv fremsnakking,av Maktas galskap,og det fungerer enda,om enn på en tragisk måte.

André Rohde Garder
Innlegg: 92
Kommentarer: 2378

Sveinung Holien # 2

Kommentar #6

..."Hvem er det som ønsker å gjøre nordmenn til en minoritet i eget land?".., spør Sveinung Holien, og svaret er kapitalistene, de egentlige kapitalistene, bakmennene du aldri hører om. Og motivet for deres politikk er en fordumming av den norske befolkningen på samme måte som den amerikanske befolkningen nå er fordummet, i en slik grad at de (ifølge PR-versjonen) nå har for få såkalte "sinte eldre hvite menn" igjen. Noe som sikrer demokratene oppslutning, og lar dem ture frem som de vil med politikk velgerne selv ikke er i stand til å se er skadelig også for dem.

Eller for å omskrive et kjent sitat fra en våken sint og eldre hvit amerikansk President ved navn Eisenhower; ..."we must guard against the acquisition of unwarranted influence, whether sought or unsought, by the military-industrial banking complex"...

Fordummingen er nødvendig av flere grunner, men først og fremst fordi man ikke kan ruinere og eksploatere land hvor folket og politikerstanden er for oppegående til å la seg lure like lettvint som late grekere, kriminelle russere, jappete islendinger eller fulle engelskmenn, og/eller at kun et lite marginalisert mindretall sier ifra. Fordummingen av gjennomsnittsbefolkningen er her det vesentlige, rasismen og kulturkollisjonene som også følger vil jeg tro disse herrer ser som en ren bonus.

For den som ønsker mer info om den modus operandi disse "Destroyers of Worlds" opererer etter anbefaler jeg boken "Confessions of an Economic Hitman" av John Perkins.

Geir Dyb
Innlegg: 3
Kommentarer: 161

Jo da vi vet hvem de er

Kommentar #7

Arbeiderpartiet har hatt et uttrykt mål om å skape et multikulturelt samfunn helt siden slutten av 70-tallet. Under Oddvar Nordlis regjering la de frem en stortingsmelding som slo fast at det var viktigere med morsmålsopplæring enn norskopplæring, dette for å unngå for sterk assimilering. Det viser at selv for 40 år siden lot vi oss styre av idioter, det er ikke noe nytt fenomen.

André Rohde Garder
Innlegg: 92
Kommentarer: 2378

Vet vi hvem de er?

Kommentar #8

Vet vi virkelig hvem de er..?

Før en ser det store bildet kan en bare skimte hvem som egentlig styrer i og fra kulissene, men det er ikke Arbeiderpartiet som Dyb sier, for dette stikker langt dypere. Og om Arbeiderpartiet er det nok mer korrekt å si at dette partiet (som også andre partier) er blitt kuppet av en liten klikk av politiske gjengangere og bakspillere som lever i og for PR-byråenes virkelighetsoppfatning, og ikke min og din. Arbeiderpartiet som den ærlige pådriver for sosial rettferdighet som det engang var, eksisterer ikke lenger, det har fått halsen skåret over og blitt avlivet fra innsiden.

Det Arbeiderpartiet vi i dag ser har (med bred politisk støtte) overgitt Forsvaret vårt til å ledes hemningsløst og verden over under USAs utenrikspolitikk av kuler og krutt, og det har overlatt bankene våre (og dermed hele befolkningen) til den privateide pengepredatoren "The Federal Reserve" og oljefondet vårt til The Feds søsterselskap Goldman Sachs, der overskuddet fra oljeproduksjonen vår går en svært uviss fremtid i møte, jamfør Goldman Sachs rolle i ruineringen av Hellas. Kun en ting er viss omkring oljefondet, og det er at minst mulig av de kronene vi har tjent på oljen vår vil tilflyte folket, derav den kapitalistiske oppfinnelsen "handlingsregelen". Mens nordmenn som nevnt er overgitt til å sette seg i evig og ubetalelig gjeld hos bankene.

Selv ser jeg ingen som helst søken etter sosial rettferdighet for folket i denne politikken og Arbeiderpartiet er derfor i alle henseender et dødt parti. Her finnes det for den norske befolkningen kun livsfarlige ulver i fåreklær, og det er vel også det meningsmålingene for partiet nå gjenspeiler.

Elisabeth Brun
Innlegg:
Kommentarer: 1

Kommentar #9

Takk Marius Sørvik, for at du kom på intervju to ganger. Jeg ville gjerne høre historiene dine fordi jeg synes du har interessante ting å fortelle, og fordi du har et perspektiv som er lite kommunisert i media. Jeg tror deg når du sier at etnisk norske unge gutter kan føle seg under press i Groruddalen.

Når det ble slik at du ikke ble valgt ut til å være med i serien, var det ikke fordi meningene dine ikke passet inn i et ”realitykonsept”, men fordi vi valgte å fortelle historier som sjelden eller aldri når frem til kronikkplass eller debattspalter, og i alle fall ikke til kommentarfeltene.

Groruddalen er verken Norges mest vellykkede bydel eller verdens navle, men den er heller ikke et eneste stort skrekkabinett og et helvete.Det finnes et vell av historier fra Groruddalen. Dalen består tross alt av 130 000 mennesker, og fire bydeler. Det finnes mange virkeligheter, og ikke bare en. Når man skal lage en tv-serie om et sted og om menneskene som bor der, må man - uansett hvor i Norge eller verden man er - gjøre valg.

Halvmockumentary?

Du skriver videre at vår bruk av ordet konsept tyder på at vi har laget en ”halvmockumentary der vi har full kontroll på hva som blir sagt”. Det er ingen regi lagt på hva hovedpersonene våre skal si, snarere tvert om; personene våre har fått slippe til med historiene de gjerne vil fortelle. Masood er stolt av å ha blitt politi til tross for tøff oppvekst, Heidi synes mediedekningen av Groruddalen er for ensidig, Walid viser frem talentene sine utover i serien, han er en ung mann som ikke har blitt sett slik han skulle på skolen.

At det er kvinner som er for det meste er positive til Groruddalen i ”Dalen vår” er ikke et valg vi har tatt, og det er ikke helt riktig heller. Heidi ble valgt fordi hun er journalist, og fordi hun kan ta seeren med rundt i dalen. Hun kan kommentere medieblikket på Dalen, som mange i resten av landet har et forhold til. Grete er ikke av de mest positive, det får vi høre om i fjerde episode.

Og hva er så begrunnelsen for valgene vi har tatt?

Det er de hverdagslige, mer alminnelige historiene - de som ikke får store nyhetsoppslag eller egner seg som slående argumenter i en konfronterende debatt vi har tatt for oss. Serien handler mer om identitet og tilhørighet enn konfliktlinjer og på forhånd fastlagte oppfatninger om hva dalen er og ikke er. Historiene hovedpersonene våre forteller, er historier som de selv ønsker å få frem, de utgjør deres liv og virkelighet. Folk har alltid kommet til Groruddalen for å prøve å skape seg et bedre liv, med trygghet for seg og sine.

Groruddalen har lenge hatt et dårlig rykte, og vi har syntes det var viktig å fortelle flere historier enn de som har fått dominere i media. Folk flest lever alminnelige, udramatiske liv, også i Groruddalen.Vi er selvsagt klar over at dalen er symbolområde nummer en i innvandringsdebatten. Mediefortellingene fra dalen har ofte hatt kun denne ene dimensjonen. Nettopp derfor vil vi også med serien prøve å nyansere bildet.

Jeg har respekt for dem som har hatt vonde opplevelser ved å bo i dalen. Enten det var rotløsheten på 70-tallet, gjengoppgjør og vold på nittitallet eller rasisme i dag. Det er også noe som heter omvendt rasisme. Den finnes også, og den rammer gjerne unge hvite gutter, eller jenter.

På den andre siden får jeg også henvendelser fra dem som synes "Dalen vår" bekrefter de negative fordommene. Walid i tv-serien vår, er lei av skolen, og noen seere spør meg; hva med idrettsungdommen og de skoleflinke? Det frivillige arbeidet? Alt dette finnes i dalen. Ildsjelene er det også mange av, de som brenner for å gjøre dalen til et godt sted å bo. De har vi heller ikke med i serien. De blir ofte trukket frem når det negative bildet av dalen skal rettes opp. Det man selv er glad i og stolt av vil man gjerne vise frem. Og er man sint på grunn av alle problemene i dalen, så vil man fortelle om det.

Du har fortalt litt om dine vonde opplevelser Marius Sørvik, og du er ikke den eneste. Masood i serien har også hatt det. Han har sett flere av sine klassekamerater dø av overdose og han har venner som har sittet inne pga. grov kriminalitet. Selv har han greid å holde seg på skinner, og det gjør han på sin måte. Han satte seg et mål - han skulle bli politimann. Men, som han sier; marginene er små, han kunne ha vært på feil sted til feil tid. Han mener det var idretten som reddet ham, og han er den første til å være enig i at foreldreengasjementet må bli større i Groruddalen. Dette diskuterer han med kompiser i fjerde episode, som sendes tirsdag 2 april kl 20:15.

Føringer?

For øvrig vil jeg understreke at valgene som vi har gjort mht. casting, historiefortelling og innhold ikke har kommet som føringer fra noe hold. De har vi som redaksjon tatt selv, og vi har ansvar for disse valgene.

I castingprosessen tok vi hensyn til en spredning i alder og bakgrunn og bomåte. Og så var vi selvsagt avhengige av de klarte å leve med å ha kamera på slep, og det er det ikke alle som er komfortable med.

Vi hadde riktignok noen rammer når det gjelder sjanger. Sendetidspunktet kl. 20:15 som betyr at vi skal lage en serie som store deler av familien skal ønske å se på. Og det skal være større vekt på opplevelser enn på fakta. «Dalen vår» er ikke «Brennpunkt».

Det har vært dette som har utgjort våre rammer og vårt konsept. Som programskaper kan man ikke følge etter alle historier som kommer til en, man må ha ei retning.Når man har en bærende struktur kan manvære mer åpen for uttalelser, fortellinger og hendelser som kommer underveis. Vi har aldri hatt som mål å fortie konfliktene i dalen og late som om alt er solskinn.

I morgendagens episode går vi dypere inn i de vondere sidene av livet i dalen, og vi forteller om gjengkultur og hærverk på nittitallet. Arkivdelen følger årtiene, i fjerde episode når vi nittitallet. Masood rykker ut på oppdrag i en av dalens sosialboliger, og Grete forteller om sin sårhet i forhold til dalens utvikling.

Groruddalen har i dag som tidligere sine utfordringer, -og sine muligheter. Våre hovedpersoner takler trøkket av ulikheter og utfordringer på forskjellig vis."Dalen vår" er ment å formidle noen av de historiene du ikke har hørt så mye til tidligere.

Jeg diskuterer gjerne mer med deg Marius Sørvik når du har sett mer enn en episode. Alt blir lagt ut fortløpende på nett-tv og er lett tilgjengelig.

Marius Sørvik
Innlegg: 7
Kommentarer: 1

Hvorfor ingen etniske gutter?

Kommentar #10

Jeg spør igjen - hvor blir det av den etniske gutten? Som du sier, du tror meg når jeg forteller at etniske norske gutter føler seg under press i Groruddalen. Det burde da i alle fall være grunn nok til å kjøre en mer bred auditionrunde? Du hadde klart å finne én!

Det er ikke sant det du sier at historiene du har valgt å fortelle, ikke får kronikkplass eller dukker opp i media. Det er jo nettopp det de gjør! Jeg tror det heller er motsatt - da jeg gikk ut med hard kritikk i VG for et år siden, ble jeg kalt det ene og det andre, og fikk drapstrusler. Det var den mest kommenterte og delte kronikken i VG på lang tid. Det er faktisk helt motsatt. Fakta får sjelden spalteplass.

Dere kunne tatt opp rasisme uten problemer, uten å være for ensidige. "Omvendt rasisme" er det ikke noe som heter. Rasisme er rasisme. Det handler om "rasehat".

Du skriver; "Det skal være større vekt på opplevelser enn fakta". Det er helt feil, når du har valgt å lage en dokumentarserie som skildrer en sterkt politisk, betent dal. Det burde være deres ansvar å vise normalitet. Ikke mange får sjansen til å gripe fatt i noe så interessant stoff som Groruddalen, og jeg finner det veldig rart at dere som redaksjon ikke har samme oppfatning. Som du selv sier. Normalitet er ikke bare den utopiske framstillingen du som regissør har valgt å legge vekt på.

Jeg trenger ikke å se resten av serien. Kanskje vil jeg i et kjedelig øyeblikk skumme gjennom, men slik det er nå, får jeg referater fra så mange hold at én episode er nok for meg. Bare det å lese pitchen til hver episode på nett-tv holder til å skjønne at denne serien like gjerne kunne vært sendt på NRK-Super kl 18.00.

Jeg føler at serien er ren propaganda for tiltakene som gjøres i dalen. Her skal vi se at blant annet arbeidet Groruddalssatsningen gjør, har ført til bedring.

Det innlysende spørsmålet i denne debatten er; Hvorfor får vi ikke se et lite glimt av den mørke siden? Hvorfor får vi ikke fakta?

Når det er sagt, så tyder allting på at serien er velregissert, så det skal du ha.

Moe Håvard
Innlegg:
Kommentarer: 2858

Kommentar #11
Marius Sørvik – gå til den siterte teksten.
Det er ikke sant det du sier at historiene du har valgt å fortelle, ikke får kronikkplass eller dukker opp i media.

Virkelig? Mitt inntrykk av Groruddalen er ganske negativt. Det er ikke ofte jeg leser eller hører solskinnshistorier derfra. Nå skal jeg ikke ta stilling til "Dalen vår", men det du påstår her skurrer for meg.

patrick åserud
Innlegg:
Kommentarer: 2

Hva NRK-serien ikke forteller

Kommentar #12

I Akers Avis kan vi lese om alvorlige ting som NRK-serien elegant hopper bukk over. De skriver om bl.a:

Han forteller at Stovner-politiet også jobber tett med den spente gjengproblematikken.

---

Stasjonssjefen forteller at de har mange ranssaker å forholde seg til. Gjennomgangsmelodien er at unge gutter raner jevnaldrende.

– Vi ser hvor preget ofrene blir av å oppleve denne typen kriminalitet, og derfor kommer vi til å jobbe knallhardt for å forebygge slike saker.

----

I tillegg kunne hun fortelle at regjeringen gir en pengepakke på totalt 15 millioner kroner i et nytt prosjekt mot vold i nære relasjoner.

http://www.groruddalen.no/vil-vite-om-ekstremister.5185594-77747.h tml

Fred og ro. Rene idyllen må vi vel tro??

Søren Ferling
Innlegg:
Kommentarer: 563

MSM

Kommentar #13

@ Elisabeth Brun

Et par nedslag:

Det finnes mange virkeligheter, og ikke bare en.

Nej, det er en venstrefløjs-ideologisk fejltænkning - der findes kun én virkelighed - som forskellige mennesker så har forskellig grad af indsigt i. Journalister er blandt dem med mindst indsigt i virkeligheden.

Det er ingen regi lagt på hva hovedpersonene våre skal si, snarere tvert om; personene våre har fått slippe til med historiene de gjerne vil fortelle.

Ja, de, der gerne vil fortælle de historier, som journalisterne ønsker at fremme, får selv lov til at fortælle, hvad de vil.

Du burde kunne se at din sætning er selvmodsigende og dermed giver din kritiker ret.

At det er kvinner som er for det meste er positive til Groruddalen i ”Dalen vår” er ikke et valg vi har tatt,[...]

Alt, der kommer frem i en sådan udsendelse er et journalistisk valg - journalister plukker ud de deltagende og redigerer og sammenstiller deres udtalelser.

Intet, der kommer frem i en sådan udsendelse, kan siges at være en beretning fra virkeligheden.

Den er en beretning fra det lille isolerede ekkorum journalister lever i.

Det er også noe som heter omvendt rasisme. Den finnes også, og den rammer gjerne unge hvite gutter, eller jenter.

Begrebet 'omvendt racisme' er i sin natur racistisk.

Du taler, så man må tro at du deler den såkaldte antiracismes racisme - at du altså lider af racehad imod hvide mennesker.

Racehad er en grim ting, som har ført mange menneskers død med sig, så jeg synes du burde forbedre dig eller vælge et andet arbejde.

Du har fortalt litt om dine vonde opplevelser Marius Sørvik, og du er ikke den eneste. Masood i serien har også hatt det. Han har sett flere av sine klassekamerater dø av overdose og han har venner som har sittet inne pga. grov kriminalitet.

Her får du sidestillet på den ene side at etniske nordmænd intimideres af til dels voldelige racister - og på den anden side indvandrere, som ødelægger eget liv med narko og kriminalitet, herunder voldelig racisme.

Du sidestiller offer og bøddel og kommer frem til at det er 'synd for' begge parter. - Hvordan synes du selv det går, sådan med etik, moral og samvittighed ?

Og det skal være større vekt på opplevelser enn på fakta. «Dalen vår» er ikke «Brennpunkt».

Nej, det er propaganda - noget, der som journalister, etisk hører hjemme i reklameindustrien.

Elisabeth Hoen
Innlegg: 34
Kommentarer: 2263

Kommentar #14

Til opplysning; det var mange etnisk norske som flyttet ut av groruddalen før innvandrerrykket også, en av grunnene var kriminalitet begått av etnisk norske (gutter).

Kjell-Arne Slettum
Innlegg: 20
Kommentarer: 473

50 Tallet

Kommentar #15

Du snakker om 50 tallet nå vel Hoen?Kongen av Groruddalen Thorbjørn Berntsen,han flyktet først i senere år,jeg har ikke snakket med han selv,men han ble lei Busemenn han også til slutt,hadde han hvert FRper så hadde han kanskje hvert rasist,det var ihvertfall det han kalte de som ikke tok bølgen over Asylokkupasjonen på 80Tallet.Det er vel bare en ting å til sånne patetiske,feige fjolls"Det er for sent å snyte seg når nesa er borte"Fortsettelsen følger,det blir mindre gladhistorier,men som man reder ligger man,og på vestkanten råder idyllen i mange år ennu.

Elisabeth Hoen
Innlegg: 34
Kommentarer: 2263

Kommentar #16

Nei, jeg snakker ikke om 50 tallet. På 80 tallet så hadde groruddalen bl.a. `tveitagjengen` som bestod av etniske norske gutter - så mye lå klart får en si iforhold til senere inntog av opprørske innvandrergutter.

Kjell Halvorsen
Innlegg:
Kommentarer: 47

Elisabeth H-folk flyttet

Kommentar #17

Har aldri hørt om noen som har flyttet fra Tveita pga gjengen .så vidt meg bekjent oppsto den gjengen på fritidsklubben. Et godt norsk ordtak sier: man skiter ikke i eget reir.

Siden du skriver at folk flyttet,så kjenner du vel mange-fortell.

Kent Andersen
Innlegg: 1
Kommentarer: 1

Kjære Arbeiderpartiet: Hva er plan B?

Kommentar #18

Som forfatter av "Disneylandkronikken" har jeg merket bedre enn de fleste at det er rent kjetteri å si at man ikke tror noe på Arbeiderpartiets samfunnseksperiment "Flerkultur" Straffen er gapestokk, men det jo ofte et sikkert tegn på at man har sagt noe viktig. Til de som lurer: Jeg tror fortsatt ikke noe på "flerkultur", så for meg er en negativ utvikling i Groruddalen som forventet. Men! Det gleder meg IKKE altså - hvis noen skulle tro det.

At ARK ønsker å formidle gla‘nytt på samme måte som statskanaler fra regimer vi ikke liker å sammenligne oss med får stå for deres journalistiske regning. Kanskje er de de samme folka som står bak "Dalen vår" som sto bak det famøse romkvinne-innslaget? Når man først kaster journalistikk overbord til fordel for ideologi, kan jo alt skje.

Men det er viktig å presisere noe i dette synet:

1: Jeg håper IKKE det går galt i Groruddalen. Tvertom håper jeg inderlig alt går riktig bra, og jeg står igjen som en komplett idiot som tok skammelig feil. Det hadde vært et mye mindre problem enn alternativet.

2: Jeg er ikke negativ til innvandrere. De har ikke skylden for dårlig innvandringspolitikk. Den skylden er det Regjeringen og AP som har...med Høyre som logrende haleheng, og ukritiske velgere som fundament. Mine angrep er kun rettet mot dårlig politikk og konsekvensene.

3: Det er en GRUNN til at jeg ikke tror noe på "flerkultur". Og den grunnen er obeserverbare fakta fra hele Europa: Det samme samfunnseksperimentet er nemlig forsøkt i samtlige europeiske land, med svært alarmerende resultater. Min pessimisme er altså begrunnet i empiri. Hvor henter tilhengerne sin optimisme fra? NRK? Disneyland?

4: Jeg er sterkt kritisk og negaiv til islam, fordi islam er en utdatert overtro fra oldtiden. Som liberal, fri person og ateist forbeholder jeg meg retten å kritisere relgiøs galskap, ukultur, overtro, kvinnehat og sludder fritt, uhemmet og konstant fordi det er SUNT! Det er sunt for meg, sunt for de troende, sunt for tvilerne, sunt for de som er fanget i religiøse mijøer, sunt for samfunnet, og sunt for ytringsfriheten. Religionskritikk er sunt for ALLE. Islam er IKKE en person, etnistiet, hudfarge, folkegruppe eller rase - islam er bare en idé, og spør du meg er uktirisk underkastelse alltid en veldig, veldig dårlig ide for alle og enhver. Islamkritikk gjør meg alstå ikke til rasist. Det gjør meg til kjetter, og det er jeg stolt av. Bli med du også?

4: Jeg HÅPER inderlig at alt går like bra for Groruddalen som "Dalen vår" fremstiller det som. Men her er problemet for de som fortsatt gidder å løfte en tanke: Hvis det IKKE går så bra som AP, SV, SP, H, V og Krf mener håper og tror.....hva GJØR vi da? Hvis Oslo utvikler seg på akkurat samme måte som andre Europeiske byer med høy innvandring...hva gjør vi da? Hvordan rydder vi opp i det? Hva er plan B hvis AP og Høyre tar feil, og Frp har hatt rett hele tiden med sin skepsis?

Det har AP og innvandrings-tilhengene ingen svar på. De har ingen plan B. Tvertom: Masseinnvandringen MÅ lykkes. Flerkultur MÅ fungere og skape et bedre samfunn - for alternativet har de ikke tenkt over. Og slik blir ideologi uten suksessempiri til dårlig politikk, og slik blir dårlig politikk "too big to fail"...så man bare pisker samfunnseksperimentet videre. Og da er det nyttig å ha media i lomma som et logrende mikrofonstativ.

Kulturrelativistene minner meg mer og mer om Officer Barbrady i South Park: "Move along pepole - nothing to see here!" Det er så korttenkt, funtamentalt og anti-intellektuellt at man blir vantro.

Moe Håvard
Innlegg:
Kommentarer: 2858

Kommentar #19
patrick åserud – gå til den siterte teksten.
I Akers Avis kan vi lese om alvorlige ting som NRK-serien elegant hopper bukk over.

En serie kan umulig ta med absolutt alle aspekter ved noe, med mindre målet er å dekke over så mye som mulig.

Del dette innlegget: