Annonse
Annonse
Annons
Annonse
Nils Krister Larsen
Innlegg: 79
Kommentarer: 48

Nynorskdebatt og Libya på randen av ny borgerkrig.

- 1063 visninger Innlegg

Varierende problemstillinger i løpet av dyrebare morgenminutter

I fjor slapp Norge bomber over Libya. Jeg hører på BBC i natt at Libya er på randen av borgerkrig. Jeg hører at folk tortureres i fengsler og det meldes om stadig nye voldsepisoder.

På nyhetssendingene i Norge er vi i morgentimene mer opptatt av det forestående Ivar Aasen jubileet. Til neste år er det 200 år siden mannen ble født. Mannen ga oss et norsk skriftspråk – og vi bør være ham evig takknemlig. I flere debattfora diskuteres det nå om vi skal frita elevene fra nynorskundervisning eller også kutte karakterer i dette faget. Vi har igjen fått en språkstrid, slik som vi egentlig alltid har det.

Språkstriden kan se ut til å være viktigere enn det som foregår i Libya, i Syria, i Iran. Davos, i Europa, i Afrika, i Asia. Dog kanskje ikke fullt så viktig som valgkampen i USA. Vi har alle vårt er de noen som hevder. Kanskje blir det sånn når problemene der ute blir for overveldende. Vi tyr til det vante og det trygge. Det er kanskje ikke så rart?

Og at Libyerne har store problemer med å mestre sin situasjon etter at vi slapp våre humanitære og treffsikre bomber angår oss ikke så mye. Vi avventer bare ordre fra FN. Vi er alltid beredt på både bokmål og nynorsk!

Del dette innlegget: