Annonse
Annonse
Annons
Annonse
Nils Krister Larsen
Innlegg: 79
Kommentarer: 48

Norge og verden

- 2090 visninger Innlegg

Det er hyggelig å høre Jonas Gahr Støre synse om verden i koseprat med Skavlan.

Jonas Gahr Støre var på TV sist fredag. Han var gjest hos Skavlan.Det var kjekt å høre at vår utenriksminister har fått seg hund og at hunden får lov til å komme opp i sofaen. Hunden smiler og den snakker litt. Støre husker også hvordan det var å være 15, 16, 17 år. Dette gjør inntrykk.

Støre fortalte også at han i januar forrige året møtte Bashar al- Assad. . En jaget mann, fortalte Støre, som snakket veldig realistisk om situasjonen i Midtøsten, men som ikke ville si noe om situasjonen i Syria. Assad hadde lukket seg da utenriksministeren tok opp brudd på menneskerettigheter og andre kritikkverdige forhold. Assad er en sjelden leder i araberverdenen, hørte vi. Han er yngre, tilhører Støres generasjon. Det gjør ham interessant. Støre smilte og så ut til å trives i lag med Skavlan.

Jeg har vanskelig for å tro at Norge tok opp så mye av de kritikkverdige forhold i Syria direkte med Assad.. Kort tid før urolighetene brøt løs i Syria kontaktet vi (jeg driver et turoperatørselskap) den norske ambassade i Damaskus og fikk meldinger om at en reise til Syria burde være problemløs. Syrerne er strålende mennesker. Og landet er fantastisk. Noe særlig mer hadde ikke ambassaden å fortelle oss. Da urolighetene brøt løs ville ikke UD utferdige noe reiseråd – det kom senere – UD fulgte stort sett de øvrige skandinaviske landene. USA hadde på daværende tidspunkt for lengst innført straffetiltak. Flere land i Europa, Asia, Australia frarådet reise og kritiserte forholdene. Hva er Norges ærend i Syria? Hvorfor har det tatt så lang tid før våre myndigheter utferdiger kraftigere reaksjoner på de uverdige forhold i dette landet? Siden april ifjor har overgrepene eskalert daglig. Fortsatt er reaksjonene spake. Hva er det vi er redde for? Hvem er det vi beskytter?

Flere måneder etter at Libya ble bombet av norske treffsikre fly er vi fortsatt i tvil om vår reaksjonsmåte på det som skjer i Syria.

Har vi noensinne forstått hva om foregår i Syria? Selv har jeg møtt syrere som har hatt alvorlige problemer med å berettige sine søknader om asyl i Norge. Med utgangspunkt i alt det vi vet om regimet er det vanskelig å begripe våre lunkne holdninger– Assads far var ansvarlig for titusener av drap. Det kan virke som vi har vanskelig for å regere nå – fordi vi er blitt servert en sukkersøt historie om sønnen som egentlig ikke vil bli president, som egentlig er lege, og som egentlig er snill og som oss..Kan vi forholde oss til dette? Gjør dette mannen mindre ansvarlig? De fleste av oss som følger med vet at situasjonene i Syria er alvorlig. Og vet at situasjonen ikke bedrer seg.

Jeg hørte på nyhetene i dag morges. Vi hørte ingenting om Syria. Vi hørte i stedet at Whitney Housten var død. Det er veldig trist at Housten er død.

I dag hørte jeg igjen Støre på radioen. Han fortalte at han gjerne tar oppvasken hjemme. Det er bra. Han snakket også om Norges forhold til Tyrkia. Tyrkia er iferd med å ble en betydelig internasjonal aktør. Støre tror på samarbeidsprosjekter.

Støre snakket i dag ikke om Syria. Hvordan har ungdom i Syria det.?De som er 14, 15, 16 år. Kan noen av oss forestille seg det?

Heidi Stakset
Innlegg: 50
Kommentarer: 3648

Kommentar #1

Assads far var ansvarlig for titusener av drap

Assad er styrt av "gjentakelsestvang" og skal ikke stå tilbake i forhold til sin fars ugjerninger, men kanskje til og med overgå dem.

Dette er en sterk mekansime som styrer Assad, uten at han er klar over det, derfor får den dominere han.

Samtidig "utfordrer" han de vestlige maktene som har gått inn i flere arabiske land. Dersom han oppnår å vinne over motstanderne i landet, samtidig som han greier å holde de vestlige militære på avstand, blir han for en "helt" å regne.

Slike personer- som er til fare for omgivelsene- trenger medisin.

Heidi Stakset
Innlegg: 50
Kommentarer: 3648

Kommentar #2

Den syriske presidenten må avskjæres fra omgivelsene.

Heidi Stakset
Innlegg: 50
Kommentarer: 3648

Kina og Russland

Kommentar #3

Kina og Russland har lagt ned veto i FN. De ønsker ikke at verdenssamfunnet skal presse Syria. Kina ønsker å opprette sitt eget despotiske regime, og beskytter følgelig andre despoter. Putin erfarer en begynnende motstand i gatene, og er redd.

Nils Krister Larsen
Innlegg: 79
Kommentarer: 48

Et regime som dreper sitt folk

Kommentar #4

Jeg konstaterer at det har tatt vår utenriksminister nesten et år å bekrefte hvem det er som styrer Syria : et regime som dreper sitt folk.

Vi måtte altså ha en FN resolusjon bak oss før vi kunne bekrefte noe som vi har visst veldig lenge. Vi er kanskje ikke særlige modige i Norge. Et lite ubetydelig land som venter og ser hva de store mener. Sikkert best sånn.

Del dette innlegget: